Tango

Tango

Deze dans komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika (Argentinië). De tango is ontstaan in de ordinairste wijk van Buenos Aires: ‘Barrio de las Ranas’. Voordat de tango daadwerkelijk in Europa gedanst werd riep het veel tegenstand op. De tango werd door o.a. de Franse bisschoppen en vele artsen gezien als een ordinaire, vulgaire dans. De voorstanders wonnen echter en in 1924 werd de tango in geheel Europa ingevoerd. De tegenwoordige tango lijkt wel enigszins op de oude Argentijnse tango, maar is absoluut niet meer ordinair te noemen. De strakke bewegingen en dan met name de hoofdacties van de dame zijn kenmerkend voor de tango.
De houding bij de tango is anders dan bij de andere ballroomdansen, omdat de dame haar linkerhand niet op de schouder van de heer heeft liggen, maar om zijn elleboog heen klemt en haar vingers hierbij tegen de ribbenkast van de heer aandrukt.

Hoe dans je deze dans?

Passen van de man:
Met links 1 stap vooruit.
Met rechts 1 stap vooruit.
Met links 1 stap vooruit.
Met rechts aansluiten.
Met links 1 stap zijwaarts.
Met rechts in dezelfde richting 1 stap.
Met links 1 stap vooruit.
Met rechts aansluiten d.m.v. een kleine draai links achter. Passen van de vrouw:
Met rechts 1 stap achteruit.
Met links 1 stap achteruit.
Met rechts 1 stap achteruit.
Met links aansluiten.
Met rechts 1 stap zijwaarts.
Met links in dezelfde richting 1 stap.
Met rechts 1 stap achteruit.
Met links aansluiten d.m.v. een kleine draai rechts voor.

Danshouding:

De heer houdt zijn linkerhand ongeveer op oorhoogte. En een beetje schuin naar binnen. Iets meer gebogen. De rechterhand van de heer gaat iets verder rond de rug van de dame onder haar linker schouderblad. De dame legt haar rechterhand op de linkerhand van de heer waarbij de vingers zich sluiten rond de hand van de heer De linkerarm van de dame gaat over de arm van de heer en met de hand onder de bovenarm van de heer, nabij de ribbenkast.

Dansrichting:

De heer kijkt schuin naar de muur.
Het ritme van deze dans is slow-slow-quick-quick-slow-quick-quick-slow.